Workshop Songwriting – Level Next

  • Samen met anderen verder bouwen aan je skills als songwriter
  • Variatie, verrassing en verfrissing ontwikkelen in harmonie en melodie
  • Werken aan sterke teksten en beeldende lyrics
  • Inspiratie aanwakkeren
  • Tips & trucs

Tweedaagse workshop

Songwriting – Level Next is een inspirerende tweedaagse* weekendworkshop op 20 en 21 oktober aanstaande, voor liedjesschrijvers met enige ervaring en degenen die al eens hebben deelgenomen aan de Basisworkshop Songwriting en/of de Songwriting Summerschool. Ook hier gaat het om een actieve workshop, waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. Bovendien wissel je ervaringen en inzichten uit en leer je van elkaar.

Harmonie, melodie en lyrics

Op dag 1 (zaterdag 20/10) duiken we dieper in de mogelijkheden van harmonie en melodie, akkoorden en muziek: wat zijn sterke ‘chord changes’, hoe zorg je voor harmonische verrassingen, wat maakt een aantrekkelijke ‘hook’? We luisteren naar legendarische melodielijntjes en kleurrijke akkoorden en leren ze zelf toepassen.

Op dag 2 (zondag 21/10) staan de lyrics/songteksten centraal: rijmvormen, metaforen, storytelling en het natuurlijke ritme van je tekst. En wat is een narrative? Over de kracht van woorden en het samenspel tussen lyrics en melodie.

Samen aan het werk

Op beide dagen is er volop aandacht voor het vinden van nieuwe ideeën, interessante variaties en verdieping. En reken maar dat je ook in deze workshop regelmatig in ‘co-writing’-sessies aan het werk gaat met je mede-deelnemers, een van de meest inspirerende onderdelen van deze workshop!

De workshop wordt geleid door singer-songwriter Peter van Vleuten. Hij deelt zijn ervaring als liedjesmaker en vertelt je wat hij door de jaren heen leerde van bekende songwriters in Nederland, in Nashville en aan Berklee College of Music in Boston.

Wat en voor wie?

  • Voor enigszins ervaren songwriters en deelnemers aan de Basisworkshop Songwriting / Songwriting Summerschool
  • Engels- en Nederlandstalig
  • Focus op muziek (dag 1) én tekst (dag 2)*
  • Uiteenlopende stijlen

Wat heb je nodig?

Het is geen must dat je een instrument bespeelt, maar het helpt wel. Neem je gitaar mee; piano/keyboard is aanwezig. Een pen en een notitieblok? Ook handig. Net als een opname-apparaatje of een recording app op je smartphone, voor die geniale invallen!

Waar/wanneer:

Zaterdag 20 en zondag 21 oktober van 10.30 tot 17.00 uur.
In het Muziekatelier van OldSkoel, Grote Sloot 116a in Burgerbrug.

*De workshop Songwriting – Level Next is opgezet als tweedaagse workshop, maar het is ook mogelijk alleen deel te nemen aan één afzonderlijke dag: Muziek (dag 1) of Tekst (dag 2). Dit kun je aangeven bij je reservering.

“Inspiration for songs can happen in the middle of a lot of other kinds of activity, but to actually bring it home you have to have a place to go off and wait. That’s the nature of writing lyrics.”

James Taylor

Kosten:

Deelnamekosten zijn inclusief koffie en thee, en op beide dagen een gezellige lunch

Prijs volledige workshop (2 dagen):
Volwassenen (21+):  € 179
Jeugd (tot 21 jaar):  € 149

Prijs per dag (zaterdag of zondag):
Volwassenen (21+):  € 110
Jeugd (tot 21 jaar):  € 95

Schrijf je nu in:

Aantal deelnemers (per dag): minimum 6, maximum 12

Vragen?

Heb je vragen? Mail dan naar info@petervanvleuten.nl met als subject ‘Workshop Songwriting – Level Next’.

“What comes first? The melody, always. It’s all about singing the melodies live in my head. They go in circles. I try not to record them on my Dictaphone when I first hear them. If I forget all about it and it pops up later on, then I know it’s good enough. I let my subconscious do the editing for me.”

Björk

Scroll Up